Ibland kan man skratta sig lycklig som när en ledig fredag får sällskap av en ledig torsdag! Jo, jag har redan i skrivande stund haft en dag där jag kunnat gotta mig.

Idag ska jag ta en tur ner till Heden här i Göteborg och titta när mina arbetskamrater spelar fotboll. Kameran får givetvis följa med även om det är ganska långt ifrån vad jag vanligtvis brukar fotografera. Men innan jag gör det så ska vi se om vi inte kan plocka fram lite fredagsgodis till er!

DigitalFoto utan video!

Tidningen DigitalFoto slutar med sin videodel från och med nästa nummer. Anledningen är att DigitalFotos engelska sammarbetspartner DigitalVideo lägger ner sin verksamhet.

Peter Hedenfalk, chefredaktör på tidningen DigitalFoto säger själv om beslutet att lägga ner videodelen.

“Vi har tyvärr varken kompetens eller resurser här på redaktionen att själva skapa motsvarande innehåll och därför var det ett oundvikligt beslut. Det är förstås trist för alla er som troget köpt tidningen för videoavsnittets skull, och vi beklagar detta.”

700 New York bor leker med blixtar!

New York borna har ju nära till B&H Photo så det kanske förklarar dagens lite humoristiska inslag där 700 personer från New York samlades i Manhattan för att leka med blixtar. Klippet hittar du på YouTube.

Fotoskolan på JohnnyBuchwald.com

Jag har en vision och målsättning att dra igång en mindre fotoskola där jag förklarar hur man gör vissa saker som t.ex. HDR, eller kvällsfoto m.m. Ja, lite av varje helt enkelt. Jag vet inte hur stort det här kommer att bli eller om det blir någon bra alls, men tänkte jag skulle försöka.

Jag arbetar i detta nu på en lite längre artikel om hur man gör HDR och varför. Lite exempel och lite tips på vad man behöver m.m. Så håll ögonen öppna och missa inte den.

Tävling!

Det är nu inte långt kvar till nästa tävling här på JohnnyBuchwald.com. Tänkte att vi skulle hitta på något roligt i nästa vecka. Temat är ännu hemligt, men jag kan redan nu avslöja att ni kommer att ha möjlighet att vinna böckerna “Digital fotografi” och Digital “fotografi - andra delen” av Scott Kelby.